2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18

ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΣΕΠ


2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18

Η 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18 πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Νοεμβρίου 2018 στην καρδιά της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Γρυπάρειο Μέγαρο, (Σοφοκλέους 1).

 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18

Η Έκθεση διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2014-2010, ΕΚΤ, ΕΠΑΝΑΔ). Τους ιστορικούς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας αλλά και υψηλού συμβολισμού χώρους, χορηγούν η Εθνική Τράπεζα και το ΕΚΠΑ.
Σε αυτή την έκθεση παρούσες ήταν και οι: ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στην Έκθεση συμμετείχαν 150 επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από όλη τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) Athens Expo, στην οποία συμμετέχουν 150 φορείς. Περιηγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των φορέων.

Ο ίδιος μίλησε και με τον Πρόεδρο της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Κίμων Παπαδόπουλο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας με διαφορετική φιλοσοφία επισημαίνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει αυτό το μοντέλο.

2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητώντας με φορείς Κ.ΑΛ.Ο.


Δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά ότι πρώτη φορά έρχεται σε αυτό το κτίριο «και μπαίνω μέσα στον πάλαι ποτέ ναό του καπιταλισμού».

«Βλέπω όμως», τόνισε μιλώντας για τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. που εκθέτουν εντός της αίθουσας, «μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να έχει μοναδικό στόχο το κέρδος».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για στήριξη και ενίσχυση των Κ.ΑΛ.Ο., το νομοθετικό πλαίσιο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης, τους πόρους και από την ΕΕ που έχουν εξασφαλιστεί, και σημείωσε την αναγκαιότητα για συνεργασία στη μάχη κατά του αντιπάλου που λέγεται «γραφειοκρατία».

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την Έκθεση. Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα.

Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Στην έκθεση, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, βρίσκονται η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς επίσης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 13:20
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout