Η Ευκάλυψις στο νηπιαγωγίο της Λυδίας.

anakyklosh thganelaion eykalypsis eykalipsis koinsep anakyklosh ladi kadoi nhpiagogeio lydias 15 06 2016
Τα λάδια που πετάμε στον νεροχύτη μας και, κατά συνέπεια, στην αποχέτευση καταλήγουν είτε σε κάποια βιολογική μονάδα επεξεργασίας, είτε στον υδροφόρο ορίζοντα. Η Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών είναι η διαδικασία επαναχρησιμοποίησής τους για την παραγωγή βιοντίζελ καθώς αποτελούν άριστη πρώτη ύλη. Το βιοντίζελ είναι φυτικής βάσης ανανεώσιμο καύσιμο το οποίο παρουσιάζει διεθνώς αυξανόμενη παραγωγή και χρήση. Έχει παραπλήσιες φυσικές ιδιότητες με το ντίζελ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτούσιο ως υποκατάστατό του, είτε σε διάφορες αναλογίες με το ντίζελ.

Τα παραπάνω μέσα από ένα μοναδικό τρόπο μας γνωστοποίησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Λυδίας Καβάλας, στη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σηματοδοτώντας και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μιας σχολικής γιορτής ιδιαίτερης, αφιερωμένης στην ανακύκλωση του τηγανελαίου, δράση της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ.
Οι μικροί μαθητές με τον ξεχωριστό τους τρόπο μετέφεραν στο κοινό όλα όσα εκείνα γνωρίζουν για την αξία της ανακύκλωσης του τηγανελαίου και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ για ένα περιβάλλον καθαρό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, στις νηπιαγωγούς για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και στους γονείς που αποδέχθηκαν την πρόταση και έκαναν καθημερινή τους συνήθεια την συλλογή του χρησιμοποιημένου λαδιού.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε μικρούς και μεγάλους
Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 20:34
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout