Η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγγαίου

Η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγγαίου

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ευκάλυψις» δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Με ένα δίκτυο νέων ανθρώπων και συνεργατών έχει στόχο την κοινωνική επιχειρηματικότητα με έμφαση τους τομείς της ενέργειας και της ανακύκλωσης.
Άμεσος σκοπός της εταιρίας μας είναι η συλλογή χρησιμοποιημένων βρώσιμων φυτικών ελαίων και λιπών («τηγανελαίων»), προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ελληνικών βιοκαυσίμων.
Η συλλογή και μεταποίηση των μεταχειρισμένων οικιακών λαδιών συνιστά πλέον μια δραστική απάντηση για τη μείωση των περιβαλλοντικών αλλά και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους, αποτελώντας ταυτόχρονα μια νέα ενεργειακή πηγή που αν ανακυκλωθεί μπορεί να παράξει σχεδόν ισόποση ποσότητα βιοκαυσίμου.

Η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγγαίου
Ήδη η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ έχει επισκεφθεί περισσότερες από 50 σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης του τηγανελαίου μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που περιλαμβάνουν ενημέρωση, διαδραστικά και κινητικά παιχνίδια αλλά και οικολογικές χειροτεχνίες και κατασκευές!
Στόχος της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ είναι μέσα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, ώστε να αναδειχθούν η σπουδαιότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Ένα από τα σχολεία που επισκέφθηκε ήταν και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγγαίου από όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 10:14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout