Η ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ στο Νηπιαγωγείο στο Παλαιοχώρι Καβάλας

anakyklosh thganelaion eykalypsis eykalipsis koinsep anakyklosh ladi kadoi nhpiagogeio palaioxori kavalas 01


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ευκάλυψις» δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με ένα δίκτυο νέων ανθρώπων και συνεργατών έχει στόχο την κοινωνική επιχειρηματικότητα με έμφαση τους τομείς της ενέργειας και της ανακύκλωσης.

Άμεσος σκοπός της εταιρίας μας είναι η συλλογή χρησιμοποιημένων βρώσιμων φυτικών ελαίων και λιπών («τηγανελαίων»), προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ελληνικών βιοκαυσίμων. Προσπάθεια μας είναι στην συλλογή των τηγανελαίων να μετέχουν εκτός από τα καταστήματα μαζικής εστίασης όπως και οι ιδιώτες, και τα σχολεία μας, οι εκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Έτσι μετά από επαφή με τις ενδιαφερόμενες σχολικές κοινότητες και σε συνεργασία πάντοτε με τη ΔΙΑΑΜΑΘ επισκεπτόμαστε τα σχολεία, κάνουμε ενημερωτικές δράσεις και μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι επιχειρούμε να ενημερώσουμε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την αξία της ανακύκλωσης.
Πάνω από 40 σχολεία έχουν δεχθεί την επίσκεψη μας και μάλιστα σε ορισμένα εξ αυτών η ενημέρωση επαναλήφθηκε – άπαξ ανά σχολικό έτος.
Σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα μετά τη δράση μας τοποθετούμε κίτρινο κάδο ή πλαστικό βαρέλι ανάλογα με την επιθυμία των ενδιαφερομένων.

Μια από τις επισκέψεις ήταν και στο Νηπιαγωγείο Παλαιοχωρίου Καβάλας από όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Νανά Ηλιάδουanakyklosh thganelaion eykalypsis eykalipsis koinsep anakyklosh ladi kadoi nhpiagogeio palaioxori kavalas 02

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 16:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout